Onze eerste elektrische auto is een feit.

Stapje voor stapje bouwen we verder aan een duurzame toekomst. Volg ons op Facebook, Instagram of Linkedin en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen die positieve impact maken op onze planeet.

 

Duurzaam denken én doen; recycle uw gebruikte polyester…

koffieboon-tot-matrixbord-300x268.jpg

Help ons vooruit en onderneem zelf ook duurzamer door uw niet meer functioneel bruikbare polyester producten te retourneren.

Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat onze producten een levensduur van circa 100 jaar kunnen hebben. In de praktijk komt er echter een deel van de door ons geproduceerde en geleverde ‘polyester’ producten voortijdig in de reguliere afvalstromen terecht en dat is een gemiste kans. Deze producten kunnen – mits goed gesorteerd – uitstekend gerecycled worden, waardoor het milieu minder belast wordt dan bij verbranding van deze reststroom het geval is. Daarom bieden wij onze klanten de mogelijkheid hun gebruikte polyester producten te laten recyclen door ze bij ons in te leveren. Deze regeling is belangrijk om het hergebruik van de materialen waaruit polyester is opgebouwd te stimuleren en het past in onze toekomstvisie waarbij we circulair willen gaan produceren.

Waarom recyclen? Recycling draagt bij aan een betere wereld; minder uitstoot van CO2, geen uitputting van fossiele brandstofbronnen en natuurbehoud. Recycling betekent het terugwinnen van grondstoffen uit afval en deze opnieuw gebruiken. Dit levert een besparing van grondstoffen en energie op. Een besparing van grondstoffen, omdat er geen nieuwe grondstoffen voor nieuwe producten gebruikt hoeven worden. Een energiebesparing, omdat de hoeveelheid benodigde energie voor recycling beduidend lager is dan voor de productie van nieuwe grondstoffen.

Door op bovenstaande foto te klikken kun je meer lezen over ‘van jutenzak tot matrixbord’!

Wilt u uw gebruikte polyester retourneren? Bel ons op nummer 0167 524 343.

Menu